Zintuigenwandeling

"Wandelen is het beste medicijn"

Hippocrates

De lijst van gezondheidsvoordelen van wandelen voor jouw lichaam en geest is heel erg lang.

Ik zet de 10 belangrijkste op een rij voor jou:

  • Van wandelen word je blij. Tijdens het wandelen komt er namelijk endorfine vrij in je lichaam. Endorfine geeft je een geluksgevoel en maakt je weerbaarder tegen depressies en negatieve gedachten en gevoelens.
  • Wandelen ontspant. Een eindje wandelen in de natuur is dé manier om je hoofd leeg te maken na een stressvolle werkdag.
  • Je slaapt beter. Doordat je zuurstof binnenkrijgt en ontspant tijdens het wandelen kun je ’s avonds lekkerder slapen.
  • Je immuunsysteem krijgt een positieve boost. Elke dag 30 minuten wandelen zorgt voor een meetbare toename van witte bloedcellen.
  • Dagelijks wandelen verlaagt je bloeddruk, cholesterol en het risico op diabetes (type 2).
  • Wandelen heeft een positief effect op uw gewicht. Dagelijks wandelen verkleint het risico op overgewicht. Met een uurtje wandelen verbrand je ongeveer 240 kilocalorieën.
  • Met regelmatig wandelen belast je je botten waardoor deze sterker worden en bouw je nieuw botmassa op.
  •  Wandelen heeft een positief effect op uw geheugen. Je krijgt nieuwe ideeën en je concentratie neemt toe.
  • Wandelen brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Bewegen zorgt voor loslaten van spanningen. Een half uurtje is al voldoende om te onthaasten en weer nieuwe energie op te doen.

 

Het leven vertraagt vanzelf als je bewust wandelt met al je zintuigen.

Hoeveel zintuigen heeft een mens? Volgens Aristoteles zijn het er vijf, maar hedendaagse wetenschappers denken dat we er minstens 10 en misschien zelfs 33 hebben, zoals bewegingszin, temperatuurzin, evenwichtszin, pijnzin, positiezin, ...

In de wandelingen focussen we ons op de 5 bekendste zintuigen: gezichtszin, gehoorzin, smaakzin, reukzin, tastzin en nemen we ook het zesde zintuig of  het buikgevoel of de intuïtie mee.

Je bewust zijn van je zintuigen en van wat je via je zintuigen binnenkrijgt dragen bij aan je gezondheid, zoals de schoonheid en geluiden van de natuur.
Door het juiste gebruik van je zintuigen ondersteun je het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest.

Het ervaren en beleven van een natuurlijk gezond leven doe je met al je zintuigen.

Jouw zintuigen zijn uniek, ze bepalen jouw persoonlijke kijk op de wereld!

Wat je mag verwachten van een zintuigenwandeling?

Zintuigen zijn van invloed op jouw welzijn. Ze stellen je in staat om meer in het moment te zijn, om bewust te genieten, om jezelf goed te leren kennen en om te vertrouwen op je gevoel.

Tijdens ons 3u samenzijn genieten we van een wandeling van max 3km waar we een aantal keer halte houden om te focussen op onze zintuigen. De oefeningen zijn gericht op mindfulness en ademhaling en ik gebruik technieken en inspiratie uit de yoga, meditatie, aromatherapie, edelstenentherapie, relaxatietherapie, natuurcoaching, positieve mindset, ... 

Tijdens de wandeling leggen we samen de focus op wat er zich nu, op dit moment, afspeelt. Door met je aandacht in het nu te zijn, word je minder meegesleept door allerlei gedachten die je hebt over wat er gisteren is gebeurd of met wat er morgen nog gaat komen.

Je leert gemakkelijke technieken om meer rust in je hoofd te krijgen die je in je dagelijks leven kunt toepassen en krijgt een heleboel tips en nuttige weetjes.  Daarbij kun je genieten van de mooie natuur om je heen en maak je verbinding met gelijkgestemde vrouwen.  Je gaat je zowel fysiek als mentaal fitter en energieker voelen! Bovendien krijg je van mij 'presents in the present', kleine cadeautjes 1 per zintuig twv 40€, mee naar huis zodat je nog lange tijd thuis kan verder genieten.

Door te werken in een kleine intieme groep van max 6 vrouwen tracht ik een veilige omgeving te creëeren waarin iedereen de nodige ruimte krijgt.

Een inspirerende en rustgevende ervaring boordevol verrassingen ! Een aanrader !

Isabelle

EEN ABSOLUTE AANRADER VOOR IEDEREEN DIE TERUG TOT RUST WIL LEREN KOMEN.

Na een eerdere deelname aan een bosbad waar ik Katrien ontmoette, besloot ik, in te gaan op deelname aan een zintuigenwandeling bij haar.

Wat een superfijne ervaring!

Katrien is een heel aangename vrouw die de kunst van het luisteren heel goed verstaat en heel onderlegd is in de materie.

Op een rustig tempo vertrokken we voor de wandeling en zij heeft op een heel leuke manier alle zintuigen aan het werk gezet.

Door enkele eenvoudige tips leer je terug om veel aandachtiger in de natuur te staan en ook om terug dichter bij jezelf te komen.

De tips die je krijgt zijn vaak overal toe te passen.

De wandeling werd afgesloten met een lekker en gezond hapje en drankje waarbij we nog wat konden napraten.

 

Micheline 

Wil je graag samen gaan wandelen

De wandelingen gaan steeds door tijdens de lente- en de zomermaanden (van mei tem september) in de natuur in de Kempen, omgeving Zoersel.

De volgende ontdekkingstocht Wandel met Gevoel is gepland op:

Neem een kijkje op de pagina Kalender.

Vanaf 2 pp mag je ook zelf een datum voorstellen.

Jouw investering is 66€ per persoon. Nog heel de maand september en begin oktober 2022 slechts 44€ pp

In de prijs zitten een flesje water en een snack en presents in the present twv 40€ (1 ontprikkeltool per zintuig) zodat je thuis nog verder kan ontspannen. Aan het eind van de wandeling wordt je zintuig smaakzin in de watten gelegd met verse (ijs)thee en gezonde hapjes.

Inschrijven kan via info@wandelmetgevoel.be

Wandelingen gaan door in kleine groepjes tot max 6pp.

Ook bij regen gaat de zintuigenwandeling door, enkel bij uitzonderlijke weersomstandigheden zoeken we samen een nieuwe datum.

Draag gemakkelijke kledij waar je je goed in voelt.

Smeer je tijdens de zomermaanden in tegen muggen en UV- straling en draag eventueel een pet ter bescherming tegen de zon.