• Wil jij positiever door het leven? Volg mijn gratis Lach Bootcamp :-)
  • Vanaf 1 december 2023 start de 22 dagen challenge Mijn Magisch Ochtendritueel voor meer rust in je hoofd en opgeladen energie!

Halve dag retraite 

Zintuigenwandeling

Voor wie is deze zintuigenwandeling?

Je voelt je vaak futloos en moe? 

Je slaapt slecht en heb last van allerlei lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rug-en nekpijn?

Je staat altijd klaar voor een ander, maar cijfert jezelf vaak weg?

Je kan je moeilijk ontspannen?

Je weet wel dat je meer mag loslaten en meer mag genieten, maar je weet niet hoe er alleen aan te beginnen?

 

Wil je minder stress ervaren waardoor je stemming verbeterd en je een goed gevoel krijgt?

Wil je je fitter en energieker te voelen?

Wil je heerlijk ontspannen en genieten van de mooie rustgevende natuur?

Je wil graag samen met andere vrouwen verbinden en je gedragen voelen?

Het is tijd voor verandering, het is tijd om echt eens te kiezen voor jezelf!

Een zachte relaxte halve dag in het teken van pure zelfzorg, rust en verbinding met jezelf, andere vrouwen* en de natuur.

* er zijn ook gemengde wandelingen

Wat levert een Zintuigenwandeling jou op?

Na de wandeling ervaar je rust en ontspanning in je lichaam.

Je voelt je opgeladen en mentaal fitter. 

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over de werking van je zintuigen, de natuur en jezelf.

Je beleeft een leuke, ontspannende voormiddag met andere gelijkgestemde vrouwen, je voelt je gedragen en gesteund.

Na de wandeling kan je meteen aan de slag met de eenvoudige oefeningen en ontvangen tools en tips om dagelijks een aantal momentjes voor jezelf in te plannen.

Je gaat naar huis met een goodiebag vol leuke ontprikkeltools zodat je na de wandeling nog lang kan nagenieten van deze heerlijke ontspannende voormiddag.

"Wandelen is het beste medicijn"

Hippocrates

Lees er alles over in deze blog

Het leven vertraagt vanzelf als je bewust wandelt met al je zintuigen.

Hoeveel zintuigen heeft een mens? Volgens Aristoteles zijn het er vijf, maar hedendaagse wetenschappers denken dat we er minstens 10 en misschien zelfs 33 hebben, zoals bewegingszin, temperatuurzin, evenwichtszin, pijnzin, positiezin, ...

In de wandelingen focussen we ons op de 5 bekendste zintuigen: gezichtszin, gehoorzin, smaakzin, reukzin, tastzin en nemen we ook het zesde zintuig of het buikgevoel of de intuïtie mee.

Je bewust zijn van je zintuigen en van wat je via je zintuigen binnenkrijgt dragen bij aan je gezondheid, zoals de schoonheid en geluiden van de natuur.
Door het juiste gebruik van je zintuigen ondersteun je het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest.

Het ervaren en beleven van een natuurlijk gezond leven doe je met al je zintuigen.

Jouw zintuigen zijn uniek, ze bepalen jouw persoonlijke kijk op de wereld!

Wat je mag verwachten van een Zintuigenwandeling?

Zintuigen zijn van invloed op jouw welzijn. Ze stellen je in staat om meer in het moment te zijn, om bewust te genieten, om jezelf goed te leren kennen en om te vertrouwen op je gevoel.

Tijdens de wandeling leggen we samen de focus op wat er zich nu, op dit moment, afspeelt. Door met je aandacht in het nu te zijn, word je minder meegesleept door allerlei gedachten die je hebt over wat er gisteren is gebeurd of met wat er morgen nog gaat komen.

Tijdens ons 4u samenzijn genieten we van een wandeling van max 3km waar we een 7-tal keer halte houden om te focussen op onze zintuigen. De oefeningen zijn gericht op mindfulness en ademhaling en ik gebruik technieken en inspiratie uit de yoga, meditatie, aromatherapie, edelstenentherapie, relaxatietherapie, natuurcoaching, positieve mindset, cirkel, inzichtskaarten, ... 

Je leert gemakkelijke technieken om meer rust in je hoofd te krijgen die je in je dagelijks leven kunt toepassen en krijgt een heleboel tips en nuttige weetjes. Daarbij kun je genieten van de mooie natuur om je heen en maak je verbinding met gelijkgestemde vrouwen.  Je gaat je zowel fysiek als mentaal fitter en energieker voelen! Op het einde van de wandeling wordt je zintuig smaakzin in de watten gelegd met verse warme of ijsthee afhankelijk de temp. en een gezonde snack. Bovendien krijg je van mij 'presents in the present', kleine cadeautjes mee naar huis zodat je nog lange tijd thuis kan verder genieten. 

Door te werken in een kleine intieme groep van max 6 vrouwen tracht ik een veilige omgeving te creëeren waarin iedereen de nodige ruimte krijgt.


Wat zeggen zij die al meegingen op Zintuigenwandeling?

Katrien heeft een zeer uitgebreide kennis van zaken die ze graag wil delen. Hiervoor neemt ze je mee op een zintuigen wandeling om tot jezelf te komen. Te ont-prikkelen en weer te aarden. Ze geeft je tools en tips mee om ook thuis verder te gaan verdiepen in die innerlijke rust en balans. Het is een prachtige wandeling waar je jezelf beter leert kennen, iets negatiefs kan achterlaten en heel wat positiefs kan meenemen. Zo heb ik het alvast ervaren. Het is een absolute aanrader❣️

Nele


De zintuigwandeling was voor mij een leerrijke en mooie ervaring ,en de prachtige plekjes in het bos bracht me tot rust.

Tijdens de wandeling zijn we enkele keren gestopt om onze zintuigen te stimuleren. Je staat even stil bij het horen, kijken, voelen en ruiken van de natuur waar we anders te weinig bij stil staan.

Terug aangekomen bij de auto werden we door Katrien getrakteerd met lekkere gezonde snacks en een heerlijke thee. Ook kregen we nog een goodiebag met leuke geschenkjes, die we thuis kunnen gebruiken om te ontspannen en terug te denken aan deze mooie uitstap. De geurstick gebruik ik dagelijks en de steen heb ik altijd op zak.

Ik heb er erg van genoten. 

Greet

Een inspirerende en rustgevende ervaring boordevol verrassingen ! Een aanrader !

Isabelle


Het was voor mij niet meer de eerste keer dat ik deelnam aan de zintuigenwandeling. Het was voor mij snel duidelijk dat hier nogmaals aan meedoen geen overbodige luxe is. Onder de begeleiding van Katrien gaat alles toch beter en ik merkte ook dat er bepaalde dingen niet waren blijven hangen. Die zaken geef ik nu meer aandacht en het zorgt ervoor dat ik meerdere oefeningen heb die me helpen in het dagelijks leven.

Micheline


EEN ABSOLUTE AANRADER VOOR IEDEREEN DIE TERUG TOT RUST WIL LEREN KOMEN.

Na een eerdere deelname aan een bosbad waar ik Katrien ontmoette, besloot ik, in te gaan op deelname aan een zintuigenwandeling bij haar.

Wat een superfijne ervaring!

Katrien is een heel aangename vrouw die de kunst van het luisteren heel goed verstaat en heel onderlegd is in de materie.

Op een rustig tempo vertrokken we voor de wandeling en zij heeft op een heel leuke manier alle zintuigen aan het werk gezet.

Door enkele eenvoudige tips leer je terug om veel aandachtiger in de natuur te staan en ook om terug dichter bij jezelf te komen.

De tips die je krijgt zijn vaak overal toe te passen.

De wandeling werd afgesloten met een lekker en gezond hapje en drankje waarbij we nog wat konden napraten.

 

Micheline 


Nogmaals dank voor de zeer ontspannende en erg aangename voormiddag. Heb wat handvaten om terug wat meer 1 te worden met ons mooie natuur. 🌳🍂🍃
Je bent een warme en rustige vrouw en goedlachs.
Dank voor alles🙏🏽

Suzanne

De zintuigenwandeling op een warme zomerdag was mijn eerste wandeling in een heel mooie omgeving in Malle. Heel handig dat er een ruime parking is en sanitaire voorzieningen!

Deze wandeling is echt een aanrader om tot rust te komen in de natuur, om stil te staan in het hier en nu en om je stress eventjes te vergeten. 

Je krijgt leuke tools mee naar huis die ik nog steeds gebruik. Na de wandeling is er tijd om na te praten bij een lekkere verse thee en gezonde snacks. 

Ik heb ook heel wat geleerd over de natuur, dingen waar ik vroeger geen oog voor had, maar door deze wandeling sta ik meer stil bij het moois dat de natuur ons biedt.

Kirsten  


 

Ik kwam hier zonder verwachtingen naartoe, we zullen wel zien, we gaan het ontdekken. Katrien stelt je direct op je gemak en neemt je mee in haar reis van zintuigen. Ze is heel positief ingesteld en weet waarover ze praat. De tijd vloog voorbij, ik ben nogal hevig en nerveus ingesteld, maar na de wandeling was ik volledig ontspannen. Deze wandeling is een echte aanrader, Katrien is een natuurtalent. ❤️

IngridWil je graag samen gaan wandelen?

De wandelingen gaan steeds door tijdens de lente- en de zomermaanden (van mei tem begin oktober) in de natuur in de Kempen, omgeving Zoersel.

Neem een kijkje op de pagina Kalender voor de data.

Past er geen enkele datum voor jou, vanaf 2 pp mag je zelf een voorstel doen. 

Inschrijven kan hieronder of info@wandelmetgevoel.be

Ook bij regen gaat de zintuigenwandeling door, enkel bij uitzonderlijke weersomstandigheden zoeken we samen een nieuwe datum.

Draag gemakkelijke kledij waar je je goed in voelt en stevig schoeisel. Ter plaatse is een WC aanwezig waar je gebruik kan van maken voor en na de wandeling.

Smeer je tijdens de zomermaanden in tegen muggen en UV- straling en draag eventueel een pet ter bescherming tegen de zon.

Halve dag retraite - Zintuigenwandeling 9u - 13u
Ontvangst met flesje water en snack
Max 6 vrouwen (tenzij op de gemengde wandelingen)
Ademhalingsoefeningen, mindfulnessoefeningen, natuurcoaching, positieve mindset, aromatherapie, ...
We doen een zittende meditatie in het bos.
Elke deelnemer krijgt een ontspannende luxe navulbare aromaroller "snuffelstick" mee naar huis.
Elke deelnemer krijgt een 'magische steen' mee naar huis in een luxe tasje.
We houden een natuurcirkel in het Sprookjesbos, waar er een persoonlijke inzichtskaart of orakelkaart voor elke deelnemer wordt getrokken.
Elke deelnemer krijgt een proefpakket met leuke theetjes mee naar huis.
Elke deelnemer krijgt een ontspannende tool mee naar huis voor het zintuig 'Horen'.
Elke deelnemer krijgt een ontspannende tool mee naar huis voor het zintuig 'Zien'.
Op het einde van de wandeling wordt je zintuig smaakzin in de watten gelegd met verse warme of ijsthee afhankelijk de temp. en een gezonde snack.

Boek hier je ticketje naar ontspanning en een zalige zintuigenbeleving!

Verdiepende Zintuigenwandeling met zintuigenpakket inbegrepen (4uur) - 9u tot 13u

€ 49,99

Verdiepende Zintuigenwandeling met zintuigenpakket inbegrepen (4uur) - 9u tot 13u

€ 49,99

Tijdens deze halve dag - retraite van ons 4u samenzijn genieten we van een zintuigenbeleving met wandeling van max 3km waar we een 6-tal keer halte houden om te focussen op onze zintuigen. De oefeningen zijn gericht op mindfulness en ademhaling en ik gebruik technieken en inspiratie uit de yoga, meditatie, aromatherapie, edelstenentherapie, relaxatietherapie, natuurcoaching, positieve mindset, levenscirkel, ... 


Liever eerst mee op Ontdekkingstocht van 2u ?

Is de verdiepende zintuigenwandeling van 4 uur voor jou fysiek niet mogelijk, organiseer ik 1 keer per maand een kortere ontdekkingstocht. De wandeling is max 2,5 km, we wandelen aan een rustig tempo en stoppen onderweg 4 keer voor zintuigelijke oefeningen, we houden een staande meditatie in het bos en doen ademhalingsoefeningen. 

Je leert gemakkelijke technieken om meer rust in je hoofd te krijgen die je in je dagelijks leven kunt toepassen en krijgt een heleboel tips en nuttige weetjes. Daarbij kun je genieten van de mooie natuur om je heen en maak je verbinding met gelijkgestemde vrouwen en mannen.  Je gaat je zowel fysiek als mentaal fitter en energieker voelen!

Je gaat naar huis met 2 leuke ontprikkeltools zodat je na de wandeling nog lang kan nagenieten van deze heerlijke ontspannende wandeling.

Praktisch

Ook bij regen gaat de ontdekkingstocht door, enkel bij uitzonderlijke weersomstandigheden zoeken we samen een nieuwe datum.

Draag gemakkelijke kledij waar je je goed in voelt en stevig schoeisel. Ter plaatse is een WC aanwezig waar je gebruik kan van maken voor en na de wandeling.

Smeer je tijdens de zomermaanden in tegen muggen en UV- straling en draag eventueel een pet ter bescherming tegen de zon.

De Ontdekkingstocht is een kadoke aan jezelf, ideaal om kennis te maken met Wandel met Gevoel en bosbaden en als voorproefje op de zintuigenwandelingen. Pure me-time en zelfzorg!

"Nieuwsgierig alsnog ben wilde ik ook wel een de ontdekkingstocht meedoen.
Volgens mij is het het ideale proevertje als je niet goed weet wat je mag verwachten van een zintuigenwandeling.
Ook al gaat het door op dezelfde locatie, het is toch anders.
Ik zou zeggen: niet twijfelen, gewoon doen"

Micheline

Ontdekkingstocht Wandel met gevoel (2uur) met zintuigenpakket inbegrepen

€ 29,99

Ontdekkingstocht Wandel met gevoel (2uur) met zintuigenpakket inbegrepen

€ 29,99

De Ontdekkingstocht is een wandeling van max 2,5 km waar we vooral gaan vertragen en verstillen en focussen op onze zintuigen. We wandelen aan een rustig tempo en stoppen onderweg 4 keer voor zintuigelijke oefeningen, we houden een staande meditatie in het bos en doen ademhalingsoefeningen. 

Je leert gemakkelijke technieken om meer rust in je hoofd te krijgen die je in je dagelijks leven kunt toepassen en krijgt een heleboel tips en nuttige weetjes. Daarbij kun je genieten van de mooie natuur om je heen en maak je verbinding met gelijkgestemden (iedereen is welkom). Je gaat je zowel fysiek als mentaal fitter en energieker voelen!

En je krijgt 2 leuke en waardevolle tools mee naar huis welke je ook thuis helpen om verder te ontspannen.

Liever 1 op 1 wandelcoaching?

Voel je je nog niet klaar voor een wandeling in groep en verkies je om enkel met mij persoonlijk te wandelen? Geen probleem. We bekijken vooraf in een intakegesprek wat jij op dit moment nodig hebt. Neem een kijkje bij 1 op 1 coaching.