Ontdekkingstocht en Verdiepende Zintuigenwandeling

Voor wie zijn deze zintuigenwandelingen?

Je voelt je vaak futloos en moe? 

Je slaapt slecht en heb last van allerlei lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rug-en nekpijn?

Je staat altijd klaar voor een ander, maar cijfert jezelf vaak weg?

Je weet wel dat je meer mag loslaten en meer mag genieten, maar je weet niet hoe er alleen aan te beginnen?

Hou je van wandelen?

Wil je je fitter en energieker te voelen?

Wil je heerlijk ontspannen en genieten van de natuur?

Wil je minder stress te ervaren waardoor je stemming verbeterd en je een goed gevoel krijgt?

Je wil graag samen met andere vrouwen verbinden en je gedragen voelen?

Het is tijd voor verandering, het is tijd om echt eens te kiezen voor jezelf!

"Wandelen is het beste medicijn"

Hippocrates

De lijst van gezondheidsvoordelen van wandelen voor jouw lichaam en geest is heel erg lang.

Ik zet de 10 belangrijkste op een rij voor jou:

  • Van wandelen word je blij. Tijdens het wandelen komt er namelijk endorfine vrij in je lichaam. Endorfine geeft je een geluksgevoel en maakt je weerbaarder tegen depressies en negatieve gedachten en gevoelens.
  • Wandelen ontspant. Een eindje wandelen in de natuur is dé manier om je hoofd leeg te maken na een stressvolle werkdag.
  • Je slaapt beter. Doordat je zuurstof binnenkrijgt en ontspant tijdens het wandelen kun je ’s avonds lekkerder slapen.
  • Je immuunsysteem krijgt een positieve boost. Elke dag 30 minuten wandelen zorgt voor een meetbare toename van witte bloedcellen.
  • Dagelijks wandelen verlaagt je bloeddruk, cholesterol en het risico op diabetes (type 2).
  • Wandelen heeft een positief effect op uw gewicht. Dagelijks wandelen verkleint het risico op overgewicht. Met een uurtje wandelen verbrand je ongeveer 240 kilocalorieën.
  • Met regelmatig wandelen belast je je botten waardoor deze sterker worden en bouw je nieuw botmassa op.
  •  Wandelen heeft een positief effect op uw geheugen. Je krijgt nieuwe ideeën en je concentratie neemt toe.
  • Wandelen brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Bewegen zorgt voor loslaten van spanningen. Een half uurtje is al voldoende om te onthaasten en weer nieuwe energie op te doen.

 

Het leven vertraagt vanzelf als je bewust wandelt met al je zintuigen.

Hoeveel zintuigen heeft een mens? Volgens Aristoteles zijn het er vijf, maar hedendaagse wetenschappers denken dat we er minstens 10 en misschien zelfs 33 hebben, zoals bewegingszin, temperatuurzin, evenwichtszin, pijnzin, positiezin, ...

In de wandelingen focussen we ons op de 5 bekendste zintuigen: gezichtszin, gehoorzin, smaakzin, reukzin, tastzin en nemen we ook het zesde zintuig of het buikgevoel of de intuïtie mee.

Je bewust zijn van je zintuigen en van wat je via je zintuigen binnenkrijgt dragen bij aan je gezondheid, zoals de schoonheid en geluiden van de natuur.
Door het juiste gebruik van je zintuigen ondersteun je het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest.

Het ervaren en beleven van een natuurlijk gezond leven doe je met al je zintuigen.

Jouw zintuigen zijn uniek, ze bepalen jouw persoonlijke kijk op de wereld!

Wat mag je verwachten van een Ontdekkingstocht Wandel met Gevoel?

Zintuigen zijn van invloed op jouw welzijn. Ze stellen je in staat om meer in het moment te zijn, om bewust te genieten, om jezelf goed te leren kennen en om te vertrouwen op je gevoel.

Tijdens de wandeling leggen we samen de focus op wat er zich nu, op dit moment, afspeelt. Door met je aandacht in het nu te zijn, word je minder meegesleept door allerlei gedachten die je hebt over wat er gisteren is gebeurd of met wat er morgen nog gaat komen.

Tijdens deze 2u durende wandeling van max 3km stoppen we een 4-tal keer voor oefeningen om te focussen op onze zintuigen, een geleide meditatie, aromatherapie en ademhalingsoefeningen.

Je leert gemakkelijke technieken om meer rust in je hoofd te krijgen die je in je dagelijks leven kunt toepassen en krijgt een heleboel tips en nuttige weetjes.  Daarbij kun je genieten van de mooie natuur om je heen en maak je verbinding met gelijkgestemde vrouwen.  Je gaat je zowel fysiek als mentaal fitter en energieker voelen! Bovendien krijg je van mij enkele 'presents in the present', kleine cadeautjes mee naar huis zodat je nog lange tijd thuis kan verder genieten.  Aan het eind van dit bosbad wordt je zintuig smaakzin in de watten gelegd met verse (ijs)thee en gezonde hapjes.

Om iedereen de nodige aandacht en ruimte te kunnen geven, beperk ik deze groepen tot max. 8 vrouwen.

Wat je mag verwachten een Verdiepende Zintuigenwandeling?

De verdiepende zintuigenwandeling gaat nog dieper dan de ontdekkingstocht. 

Tijdens ons 4u samenzijn genieten we van een wandeling van max 3km waar we een 6-tal keer halte houden om te focussen op onze zintuigen. De oefeningen zijn gericht op mindfulness en ademhaling en ik gebruik technieken en inspiratie uit de yoga, meditatie, aromatherapie, edelstenentherapie, relaxatietherapie, natuurcoaching, positieve mindset, cirkel, ... 

Je leert gemakkelijke technieken om meer rust in je hoofd te krijgen die je in je dagelijks leven kunt toepassen en krijgt een heleboel tips en nuttige weetjes. Daarbij kun je genieten van de mooie natuur om je heen en maak je verbinding met gelijkgestemde vrouwen.  Je gaat je zowel fysiek als mentaal fitter en energieker voelen! Tijdens de wandeling wordt je zintuig smaakzin in de watten gelegd met verse warme of ijsthee afhankelijk de temp. en een gezonde snack. Bovendien krijg je van mij 'presents in the present', kleine cadeautjes mee naar huis zodat je nog lange tijd thuis kan verder genieten. 

Door te werken in een kleine intieme groep van max 6 vrouwen tracht ik een veilige omgeving te creëeren waarin iedereen de nodige ruimte krijgt.

Wat levert een Zintuigenwandeling jou op?

Na de wandeling ervaar je rust en ontspanning in je lichaam.

Je voelt je opgeladen en mentaal fitter. 

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over de werking van je zintuigen, de natuur en jezelf.

Je beleeft een leuke, ontspannende voormiddag met andere gelijkgestemde vrouwen, je voelt je gedragen en gesteund.

Na de wandeling kan je meteen aan de slag met de oefeningen en ontvangen tools om dagelijks een aantal momentjes voor jezelf in te plannen.


Ervaringen

De zintuigwandeling was voor mij een leerrijke en mooie ervaring ,en de prachtige plekjes in het bos bracht me tot rust.

Tijdens de wandeling zijn we enkele keren gestopt om onze zintuigen te stimuleren. Je staat even stil bij het horen, kijken, voelen en ruiken van de natuur waar we anders te weinig bij stil staan.

Terug aangekomen bij de auto werden we door Katrien getrakteerd met lekkere gezonde snacks en een heerlijke thee. Ook kregen we nog een goodiebag met leuke geschenkjes, die we thuis kunnen gebruiken om te ontspannen en terug te denken aan deze mooie uitstap. De geurstick gebruik ik dagelijks en de steen heb ik altijd op zak.

Ik heb er erg van genoten. 

Greet

Een inspirerende en rustgevende ervaring boordevol verrassingen ! Een aanrader !

Isabelle

EEN ABSOLUTE AANRADER VOOR IEDEREEN DIE TERUG TOT RUST WIL LEREN KOMEN.

Na een eerdere deelname aan een bosbad waar ik Katrien ontmoette, besloot ik, in te gaan op deelname aan een zintuigenwandeling bij haar.

Wat een superfijne ervaring!

Katrien is een heel aangename vrouw die de kunst van het luisteren heel goed verstaat en heel onderlegd is in de materie.

Op een rustig tempo vertrokken we voor de wandeling en zij heeft op een heel leuke manier alle zintuigen aan het werk gezet.

Door enkele eenvoudige tips leer je terug om veel aandachtiger in de natuur te staan en ook om terug dichter bij jezelf te komen.

De tips die je krijgt zijn vaak overal toe te passen.

De wandeling werd afgesloten met een lekker en gezond hapje en drankje waarbij we nog wat konden napraten.

 

Micheline 

De zintuigenwandeling op een warme zomerdag was mijn eerste wandeling in een heel mooie omgeving in Malle. Heel handig dat er een ruime parking is en sanitaire voorzieningen!

Deze wandeling is echt een aanrader om tot rust te komen in de natuur, om stil te staan in het hier en nu en om je stress eventjes te vergeten. 

Je krijgt leuke tools mee naar huis die ik nog steeds gebruik. Na de wandeling is er tijd om na te praten bij een lekkere verse thee en gezonde snacks. 

Ik heb ook heel wat geleerd over de natuur, dingen waar ik vroeger geen oog voor had, maar door deze wandeling sta ik meer stil bij het moois dat de natuur ons biedt.

Kirsten  


Wil je graag samen gaan wandelen?

De wandelingen gaan steeds door tijdens de lente- en de zomermaanden (van mei tem september) in de natuur in de Kempen, omgeving Zoersel.

Neem een kijkje op de pagina Kalender voor de data.

Inschrijven kan via info@wandelmetgevoel.be

Ook bij regen gaat de zintuigenwandeling door, enkel bij uitzonderlijke weersomstandigheden zoeken we samen een nieuwe datum.

Draag gemakkelijke kledij waar je je goed in voelt en stevig schoeisel. Ter plaatse is een WC aanwezig waar je gebruik kan van maken voor en na de wandeling.

Smeer je tijdens de zomermaanden in tegen muggen en UV- straling en draag eventueel een pet ter bescherming tegen de zon.

Ontdekkingstocht Wandel met Gevoel 9u30-11u30 Verdiepende Zintuigenwandeling 9u - 13u
Ontvangst met flesje water en snack
Max 8 vrouwen Max 6 vrouwen
2u samen wandelen 4u samen wandelen
Ademhalingsoefeningen en mindfulnessoefeningen. Ademhalingsoefeningen, mindfulnessoefeningen, natuurcoaching, positieve mindset, ...
We houden een staande meditatie in het bos. We doen een zittende/liggende meditatie in het bos.
Elke deelnemer krijgt een snuffelstick mee naar huis. Elke deelnemer krijgt een luxe navulbare snuffelstick mee naar huis.
Elke deelnemer krijgt een 'magische steen' mee naar huis in een mooi tasje. Elke deelnemer krijgt een 'magische steen' mee naar huis in een linnen tasje.
Na de wandeling wordt je zintuig smaakzin in de watten gelegd met verse warme of ijsthee afhankelijk de temp. en een gezonde snack. We houden een cirkel in het Sprookjesbos, waar er een persoonlijke orakelkaart voor elke deelnemer wordt getrokken.
Elke deelnemer krijgt een proefpakket met leuke theetjes mee naar huis.
Elke deelnemer krijgt een ontspannende tool mee naar huis voor het zintuig 'Horen'.
Tijdens de wandeling wordt je zintuig smaakzin in de watten gelegd met verse warme of ijsthee afhankelijk de temp. en een gezonde snack.

Tijdens deze 2u durende wandeling van max 3km stoppen we een 4-tal keer voor oefeningen om te focussen op onze zintuigen, een geleide meditatie, aromatherapie en ademhalingsoefeningen.

Tijdens ons 4u samenzijn genieten we van een wandeling van max 3km waar we een 6-tal keer halte houden om te focussen op onze zintuigen. De oefeningen zijn gericht op mindfulness en ademhaling en ik gebruik technieken en inspiratie uit de yoga, meditatie, aromatherapie, edelstenentherapie, relaxatietherapie, natuurcoaching, positieve mindset, vrouwencirkel, ... 


Liever 1 op 1 wandelcoaching?

Voel je je nog niet klaar voor een wandeling in groep en verkies je om enkel met mij persoonlijk te wandelen? Geen probleem. We bekijken vooraf in een intakegesprek wat jij op dit moment nodig hebt. Neem een kijkje bij 1 op 1 coaching.